SuperGeganta amb Snap!

2022-04-19

Al 2015 vaig crear SuperGeganta, un videojoc ambientat al barri de Sants.
Supergeganta amb Scratch

De Scratch a Snap!

Però a l'època no tenia jo massa traça ni amb el dibuix vectorial ni amb la programació visual. Ara que ja en sé una mica més, he trobat que valia la pena millorar el projecte tant en el disseny com en la programació.

Tant els fons com els ninotets han estat retocats amb Inkscape. I la programació, tot i no ser perfecte, ja no té "xurros". A més, he creat diversos blocs utilitaris que es poden reusar per altres jocs. I justament per facilitar que tothom es pugui fer el seu videojoc de plataformes, he documentat Supergeganta, creant un document on s'explica tot el projecte.

Reflexions sobre els materials

A l'apartat de Snap! en català hi ha alguns materials en pdf i odt. La primera tongada (Snap!Cards, Snap!Guia, Snap!Jocs i Snap!Exercicis), són unes 300 pàgines a color i imprimir-ho crec que eren uns 120 euros.

Snap! en català

Cada cop que genero un material per a ser imprès o modificat, creo dos fitxers (pdf i odt) amb el que gasto el doble d'espai i és poc Ecolobits. Per exemple, la Snap!Guia pesa 4,1Mb en pdf i 6,5Mb en odt. Suma-hi el pes de tots els projectes que es proposen a la guia i els ninots, i la guia soleta potser pesa 20Mb.

Com en sis anys ningú m'ha dit que aquests materials siguin útils, considero que no ho són i que no té sentit seguir generant materials que costen temps de fer, que són cars d'imprimir i pesats d'emmagatzemar. Així que la conclusió és que no val la pena i millor que deixi de crear aquest tipus de materials.

Actualització 28 d'abril 2022: M'he inventat els TrencaJocs, que són molt més Ecolobits :)

TrencaJocs