Ecolobits i TrencaJocs

2022-04-27

Fa uns dies em queixava de la quantitat de bits que suposen els materials de Snap!EnCatalà. Pesen molt, són cars d'imprimir i no s'usen, deia.

Materials SnapEnCatalà

Doncs resulta que va i em trobo un antic company del HackLab que curra a una Uni pública. I em diu que usava els materials a les seves classes. Genial que sí s'usin, llavors, per poc que sigui. Igualment, ocupen molt: prefereixo els TrencaJocs, que són molt més Ecolobits.

Comentar els projectes que programem és una molt bona pràctica. Més que res perquè passa el temps i, almenys jo, quan recupero projectes, sovint no recordo què vaig programar. És com si ho hagués fet algú altre!

Si bé no és cap idea nova ni trencadora, fer trencaclosques digitals trobo que és una activitat divertida i pedagògica. Entres a un projecte i tens tots els blocs que necessites per crear el programa. Però estan desencaixats, amb el que el repte és encaixar-los per fer funcionar el programa. I ho he anomenat TrencaJocs perquè primer els haig de crear i, després, trencar-los.

M'agrada la idea dels TrencaJocs. El propi programa és també el material d'aprenentatge. I no s'ha de generar cap text addicional.

Atreveix-te i TrencaJocs!