Un nou vídeo-resum per la Snap!Arcade

2022-07-16

Un cavall de Troia de bon rotllo

Ahir vaig escriure sobre la màquina Snap!Arcade i després em vaig quedar pensant que és un projecte realment pirotècnic, un veritable cavall de Troia per descobrir la cultura lliure de forma lúdica i significativa. De moment i modèstia apart, trobo que és la millor idea que he tingut mai. Merci a totes les que m'heu seguit el rotllo.

Qui no em va seguir el rotllo va ser Serveis Educatius, quina llàstima...

Però és clar, pot arribar a costar molts diners fer la carcassa... I em preguntava si seria possible reusar les carcasses de màquines arcade clàssiques en desús. Buidar-les i reconvertir-les en Snap!Arcades. Probablement hi hauria més d'una problemàtica. En fi, idees.

Snap!Arcade: gamificant la cultura lliure

Un nou vídeo-resum

Tot mirant el vídeo-resum d'en Bernat, vaig pensar que milloraria si tingués so. I mentre em deia a mi mateixa: "ni se t'ocorri muntar vídeo", vaig tafanejar per la Debian i vaig veure que hi havia l'OpenShot, un editor de vídeo molt senzillet de programari lliure.

I au, a trinxar-me més els braços editant. Feia temps que no muntava cap vídeo i realment he perdut passada: ja veureu quins títols més horrorosos... Dit això, diré també que he piratejat la música i algun clip molt conscientment.

Les tres cançons piratejades són d'Adala.

Web d'Adala

Com no he vist que tinguin llicència, s'entén que són copyright i, per tant, li hauria de demanar permís a l'autor abans d'usar-les. Ho faré en diferit via l'àgora d'Anartist :)

I heus aquí el megamix que he fet! M'ha sortit una peça de set minuts i mig, quatre dels quals ja venien del vídeo-resum d'en Bernat, que tampoc té llicència o no l'he vist. En fi, aquest vídeo el llicencio jo sota CC BY-NC-SA així pim pam:

Snap!Arcade vídeo-resum Copyright 2022 by Rita Barrachina i Bernat Romagosa sota llicència CC BY-NC-SA. Música: Adala.

Primera part

En una primera part es mostra el títol Snap!Arcade 2017-2019 i, tot seguit, la presentació que va fer en Bernat a Heidelberg. La càmera se situa rere el públic assegut i en Bernat està dempeus, acompanyat d'una pantalla on va mostrant la presentació de la maquineta. Tot seguit, es mostra part del muntatge del resum d'en Bernat, on es veu la maqueta inicial i com es creen i es decoren les Snap!Arcades en diversos fotogrames: primer la de 2017 i, després, la de 2019. La cançó que sona és "Segle XXII".

Segona part

Reaprofitant el tros del "time lapse" o lapse temporal del vídeo d'en Bernat, en aquesta part es mostra a càmera ràpida el muntatge de la Snap!Arcade que va ser documentat per la Phio. Veiem com s'encaixen les fustes amb cola i visos, com es crea la porta del darrere... Sí, sí, tenen literalment una "backdoor" les maquinetes :) El muntatge es va fer a l'abril, entre maig i juny es va decorar i, al juliol li vam posar l'electrònica. En aquesta part he afegit imatges de la decoració de la màquina que van fer des del Col·lectiu d'Artistes de Sants. I al final es mostra en vídeo el menú de la màquina per triar els jocs. La cançó que sona és "Aire".

Tercera part

Vaig escriure a Betevé perquè em passessin els clips de les notícies però no em van respondre, així que m'he pres la llibertat d'incloure'ls com he pogut i per això tenen una qualitat tant dolenta. Entenent que Betevé rep diner públic, considero que aquests clips ja els hem pagat entre totes. I seria meravellós que es posés fàcil per reusar el que ja s'ha pagat...

En aquesta tercera part, doncs, es mostren les tres notícies que ens va dedicar Betevé. A la primera de l'octubre 2019 només es presenta la maquineta i es veu com es juga a jocs; a la segona, de novembre, ja vénen els alumnes a conèixer la Snap!Arcade i juguen als jocs que té; i a la tercera, juguen als jocs que han dissenyat per la maquineta.

Al final d'aquesta darrera part, hi he afegit dues imatges antigues modificades. Una és d'una festa major: al mig hi vaig posar la Snap!Arcade del 2019, que sembla que sigui encerclada per la gent del barri de l'època. En uns globus de text afegits a la imatge i que fan que algunes personetes de la foto parlin, es llegeix:

-Òndia!, diu un noi.
-Serà una rentadora?, diu un home.
-Serà un armari?, es pregunta un altre noi.
-No! És la Snap!Arcade, diu una nena eixerida mirant a càmera.

A la segona imatge antiga modificada es veu una de les imatges que decoren la màquina i que tracta d'una manifestació per l'educació pública de l'any de la picor. Hi surt una pancarta que diu: "El poble té dret a la cultura. Vetllem per l'educació dels nostres fills". La imatge original va ser adaptada i dibuixada en un lateral de la Snap!Arcade de 2019. A la imatge del vídeo-resum es mostra la foto original on hi surt la maquineta amb un globus de text que diu: "Ciutadanes de Catalunya! Ja sóc aquí!". La nena que va a coll de son pare diu: "Visca la Snap!Arcade!". I una altra personeta respon: "Visca!". La cançó que sona és "Mou un nou món".

Doncs au, una xapa més sobre la maquineta :)