Revisant projectes de Snap!

2022-03-23

He tornat a passar per Snap! i he arreglat alguns projectes trencats.

La cosa és que, amb el temps, hi ha blocs que fallaven. Sobretot, el que ara es diu "escriu [] mida ()", que abans es deia "label size" i l'havies d'anar a buscar a la llibreria perquè no estava inclòs als blocs del llapis per defecte. I és clar, jo havia usat aquest bloc en molts projectes. També em petava el "for item", que ara es diu "per element".

Conversor binari<>decimal

M'ha fet molta il·lusió haver pogut arreglar el projecte del conversor de binari a decimal. I així, he revisat també això de com es passa un nombre decimal a binari, i a l'inrevés. Quan vaig obrir el projecte fallava i, quan vaig veure els blocs de conversió que havia creat feia uns anys, realment semblava que ho hagués fet algú altre. I no pensava pas que l'arreglaria aquest, però mira, sí. És el que té Snap!, que té un "flow" espatarrant i puja la moral.

Entrada del projecte de conversor binari<>decimal

Lernu Esperanton!

També he reparat el de "Lernu Esperanton!". Qué divertit és programar un idioma lògic :) M'agrada molt la part de l'abecedari i els números, i fa força gràcia la part de les frases a l'atzar. Hi surten surrealismes rotllo "la kuko legas" (el pastís llegeix). I fa gràcia. Però el més curiós de tot és com tot programant vas recordant allò del sintagma nominal, verbal, etc. La gramàtica té certa lògica, tot i les filigranes poètiques que es puguin fer. 3x1: esperanto, programació i gramàtica.

A nivell de codi és molt millorable, però mira, funciona i ja fa el fet.

Entrada del projecte Lernu Esperanton!

I de pas, ja que hi era, he revisat alguns més dels 897 projectes que tinc... I n'he publicat alguns més que tenia a la calaixera.

Anima el teu nom

Un nou bloc per animar textos! Aquest projecte dibuixa i estampa un nom de colorins, i l'anima per la pantalla. Entra al projecte per canviar el text i la mida al bloc.

Projecte creat per a la segona setmana del curs Learning Creative Learning (LCL) del MIT. Enlloc de Scratch (que a l'època usava flash) vaig programar-ho amb Snap!

Caràtula del projecte Anima el teu nom

Projecte Anima el teu nom a Snap!

Mur de maons

En aquest projecte es dibuixa un mur de maons de colors. A la part superior del mur, hi ha escrit Wide en majúscules; a dins del mur, el símbol &; i a la part inferior, la paraula Colorful. Wide and colorful (ample i colorit) ve d'allò que Snap! té un sòl baix (fàcil d'aprendre), un sostre alt (permet sofisticacions programàtiques) i les parets amples (permet diversitat de projectes).

Creat per un exercici del curs The Beautiful Joy of Computing (BJC) de la Universitat de Berkeley.

Caràtula del projecte Mur de maons

Projecte Mur de maons colorit a Snap!

Aprèn a crear un mur al curs The Beauty and Joy of Computing (BJC):

Continguts del curs BJC (en anglès)

El del mur de maons té una versió menys estètica però més divertida. En aquest és en Tux qui construeix la paret:

Projecte Mira com dibuixo una paret! a Snap!

On/Off "ad aeternum"

Aquest projecte s'inspira de l'invent més inútil del món:

L'invent més inútil del món a la Wikipedia

Caràtula del projecte amb el llum apagat

El projecte té dues versions. L'original només tenia dos escenaris però aquests dies he creat una segona versió que és menys senzilla però, per mi, més divertida. També té dos escenaris però surt la Paca, que porta dos vestits. Juga a les diferències visualitzant els dos projectes. Aviam quin t'agrada més.

Caràtula del projecte amb el llum encès

Versió On/Off (sense personatge)

Versió On/Off (amb personatge)

Xifrat de Cèsar

El projecte consisteix en escriure una paraula i un número per xifrar amb el mètode de El xifrat de Cèsar. Aquest mètode consisteix en desplaçar les lletres de l'abecedari per crear missatges no llegibles.

Per exemple: la lletra a és la primera i seria la 1. Si posem un xifrat de Cèsar a 3, la lletra a es convertiria en la lletra d, a la quarta posició (1+3). Si volem xifrar la paraula "hola" a 3 lletres de distància, sortiria: krod.

El projecte és una kukificació del projecte d'en Jens al curs "Build Your Own Snap! Workshop".

Caràtula del projecte Xifrat de Cèsar

Projecte Xifrat de Cèsar a Snap!

Si a aquest del xifrat no hi arribes bé és perquè està nombrat amb espais: https://snap.berkeley.edu/project?user=gamificat&project=xifrat 20de 20cesar

Però el pots trobar fàcilment a la pàgina pública:

Pàgina pública de gamifi.cat

Compartir i publicar

La versió sense personatge del projecte on/off i el del mur d'en Tux, son projetes compartits però no publicats. La diferència és que si comparteixes un projecte, s'hi pot accedir per la seva URL però no es mostra a la pàgina pública. Perquè hi apareixi, has de fer un pas més i publicar-lo.

I fins aquí la passejada d'avui per Snap!

Actualització 1 juliol 2022

He estructurat millor aquesta entrada i, ara, cada projecte té la seva secció. Els projectes del bloc conversor i de l'esperanto ara enllacen a entrades dedicades a aquests projectes. La resta de projectes, ara presenten una imatge de la caràtula del projecte.