Trump Social

2022-02-21

Entrada anterior en relació, en espanyol:

Trump y su verdad social

Avui, 21 de febrer de 2022, en Trump llança la seva pròpia "Veritat social". A la web principal hi surt un missatge d'error 1020, accés denegat. Fan servir Cloudflare i suposo que deu ser un dia mogudet.

No sé si és cert, però he llegit pel Pajarracu que s'està cobrant 35 dòlars per nom d'usuària i 5 dòlars per subscripció setmanal. Però la gent paga, no poden entrar i els deixen en llista d'espera.

Segons l'estat dels serveis estan saturats i les primeres notícies no són molt positives. Em recorda al "fiasco" d'un iutuber que volia muntar el seu propi iutub, algú li va clonar un peertube sense ell saber-ho i el dia de l'estrena es van saturar els servidors. Però d'un iutuber al Trump hi ha tres o quatre pobles... El patró, però, sembla el mateix: copiar FediProgrames i punxar al llançament.

Per la Fedi es comenta que no federaran. Jo tampoc ho crec i potser millor: sembla que fan servir moderació algorítmica. Vés a saber si han fet un megamix Mastodon i Eunomia...

Sembla que només han desenvolupat aplicació per Aifon. I ja hi ha gent que pica des d'Android descarregant-se vés a saber què. A més, ha sorgit una altra problemàtica: s'acusa a Trump de copiar el logo usat per la seva "Veritat Social" i les afectades ja estan preparant la demanda judicial.

Hi ha fedizens que s'han registrat via VPN perquè es veu que només es pot accedir des d'Estats Units o Canadà. I n'hi ha d'altres d'optimistes que diuen que el fet que usi Mastodon atraurà hacktivistes i farà que el codi de Mastodon millori.

Trump's Truth Social Can Only Make Mastodon Stronger

En fi, veurem si dura gaire la cosa o es queda en un bluf.