Veniu però diversifiqueu-vos!

2022-04-25

Fa dies que dura aquesta FediOnada. I avui ho està petant ben fort.

Entrada prèvia sobre aquesta onada:
Decreixeu i multipliqueu-vos!

D'onatge a tempesta

Notava un agradable onatge i no me'n vaig poder estar d'escriure alguna cosa. Avui, però, la cosa és una mica més salvatge. I el motiu és que sembla que s'està arribant a un acord perquè el multimilionari Musk compri tot Twitter en nom de la llibertat d'expressió. Si ho entès bé, en Musk tornaria a la palestra tuitera a en Trump, que no sé com li deu anar amb les seves "veritats socials".

M'ha fet gràcia que un reporter de la CNN digués que en Musk es prenia això com un joc i que parlava de llibertat d'expressió com un adolescent, sense entendre la dificultat de la moderació dels continguts.

Twitter reportedly nearing deal to sell itself to Elon Musk

A la web, avui dia, la màxima llibertat d'expressió és tenir la teva pròpia instància i federar amb qui vulguis o puguis. I el demés són tonteries.

Sacsejada de vaixells

I amb l'enrenou, doncs s'ha tornat a saturar el node de l'Eugeni, que ha acabat redirigint el domini a la pàgina de nodes de Mastodon. A can Todon.eu han decidit tancar registres i anar acceptant (o no) les peticions. I ho deixen molt clar. Resumint, diuen que si no t'accepten és perquè creuen que no encaixes al seu node, però que n'hi ha molts altres on registrar-se.

There are many new account requests coming in. Of course we are just as thorough when there is only one account request per day. So a message to people who did an account request today (or after today): Please be patient, we see you! And if you are declined, there are many many many other servers/instances who don't have a safety policy at the door.

Admissions a Todon.eu

reCentralitzacions

La problemàtica de sempre és que com no hi ha massa cultura de descentralització web i els mitjans promouen mastodon.social, acaben saturant el servidor. Aquest node és un termòmetre d'onades fediversals. I a l'ombra, quedem centenars de nodes més petitets i d'altres eines, que veiem com passa l'onada tot menjant crispetes ;)

Aquest cop, però, enlloc de promocionar el seu segon node, l'Eugeni ha decidit redireccionar el domini a la seva pàgina de nodes mastodontics. Si fins i tot l'Spla (admin del mastodont.cat) es queixava dient que quan hi ha aquestes allaus, mastodon.social hauria de tancar registres per afavorir la descentralització.

En fi, que estarem ben distretes aquesta setmana també!