Sobre la guia [RÉSOLU]

2021-06-22

Al juny del 2020, algunes entitats franceses publicaven la guia [RÉSOLU]. Per la Fedi m'assabento que, aquest juny de 2021, l'organització LinuxTrent ha publicat la traducció de la guia a l'italià. La guia proposa una organització amb programari lliure i va destinada a entitats de l'Economia Social i Solidària.

Versió original RESOLU en francès
Traducció RESOLU a l'italià

I és clar, també estaria bé tenir-la en català. Així que ho he proposat a altres fedizens i, amb sort, el juny del 2022 surt la versió catalana :) Vols donar un cop de mà? Participa al fil de la Fedicat!

Apunta't a traduir la [RÉSOLU]

Tot seguit, tradueixo l'explicació sobre la guia del francès.

Del programari lliure a l'educació popular

Xarxes ètiques i solucions obertes per alliberar els vostres usos

Actuar per l'Economia Social i Solidària demana molta organització, comunicació i col·laboració. Promoure un model de producció alternatiu fundat en la solidaritat i el compartir és una feina col·lectiva que, per ser eficaç, no pot fer-se sense eines digitals. Sovint, aquestes eines són escollides per defecte, i no corresponen ni a les necessitats ni als valors de les organitzacions que les usen.

L'objectiu de [RÉSOLU] és acompanyar a la vostra organització cap a l'adopció de solucions lliures alternatives. Algunes eines us les presentem en forma de fitxa, i han estat seleccinades per la seva rellevància en les pràctique digitals dels col·lectius.

Per entendre millor les oportunitats d'aquesta transició a la vostra organització, també trobareu fitxes per fer la coherent connexió entre els valors del programari lliure i els de l'Economia Social i Solidària. Esperem que la lectura d'aquesta obra us convenci de voler tenir el control dels vostres usos digitals triant programaris lliures. Siguem decidides a donar suport plegades a un model de societat fundat en l'accessibilitat, la contribució, l'apertura i la solidaritat.

Descarregueu, imprimiu, compartiu, modifiqueu!

Usant les fonts, el fitxer PDF d'alta resolució, o clonant el repositori Git del projecte, podeu vosaltres mateixes usar, modificar i compartir aquest llibret, tot respectant la llicència lliure mencionada a la primera pàgina (CC-By-Sa).

Construir un món millor només és possible amb eines que ens en donen la llibertat

Realització : Framasoft, Picasoft, les CEMÉA. Amb el suport de la Fondation Free.
Autors : Audrey Guélou, Christophe Masutti, Pascal Gascoin, Rémi Uro, Stéphane Crozat
Títol : [RÉSOLU] Réseaux Éthiques et Solutions Ouvertes pour Libérer vos Usages
Licence : Llicència Creative Commons CC-By-Sa
Primera edició : maig 2020
Format : butxaca – A4
Nombre de pàgines : 50