Ja tenim xarxa social a Snap!

2019-07-03

Fins fa res, la comunitat de Snap! s’organitzava dins de la de Scratch. Aquest 2019, però, ja podem gaudir de xarxa social pròpia. I m’agrada molt que el fòrum sigui un Discourse :)

Quina alegria tot plegat! Recordo haver-me posat literalment de genolls per suplicar la xarxa social de Snap!. Ara, que la idea no va ser meva sinó d’un altre profe que es va agenollar a una conferència. Jo només em vaig sumar al hype!

Clica a la imatge per anar al meu perfil a la comunitat de Snap!

Perfil Gamifica't! a la comunitat de Snap!

Però és que resulta, que a més de la xarxa social, tenim un fòrum amb cara i ulls: un Discourse, que si està de moda té la seva raó de ser. Molt bona eina, si federés ja seria la pirotècnia absoluta, hehe.

I a més de xarxa social i fòrum, tenim nova versió. Fes una ullada a l’entrada de Scratch en català sobre la versió 5 de Snap! I m’encanta molt perquè porta els blocs de so que demanava al 2016. Aquí la conversa al fòrum reclamant-los de nou al 2018. Quina ilu!

Sound blocks: “set volume to () %” & “change volume by ()”

La cosa és que, sense jo saber-ho, ja al 2014 en Gubolin havia creat els blocs i havia demanat permís per afegir-los. Durant el 2015 es van anar polint els "bugs" o errades que anaven sortint. Al 2016 vaig jo i demano els blocs a en Jens, que diu que revisa el repo, que li sona el tema. Però no és fins al 2018 que ho torno a demanar pel fòrum i s'acaba incloent a la versió 5. Poc a poc, però bona lletra.

Compartir i publicar

Els projectes que hagis compartit fins ara no es publicaran directament. Per tal que es vegin a la pàgina de l’usuari, s’han de publicar. I m’agrada el sistema perquè es poden compartir projectes per URL (com solucions) sense haver-les de publicar a la xarxa social. Pensen en tot aquests devs!

Mil gràcies a tothom i totdon que fa possible aquest programa!