Comunicat de La Volte

2019-04-18

Article original en francès:
A les nostres amigues i amics

Des de fa uns anys, ens hem integrat a l'engranatge totalitzant de les GAFAM que volen que vosaltres sigueu els nostres seguidors, els nostres fans, i que intentem captar la vostra atenció a cop de publicacions i tuits pel seu major benefici.

Som molt conscients dels problemes de visibilitat i notorietat que aquests mitjans socials generen actualment, especialment per a una petita editorial i els seus i les seves autores.

Tot i així, aquesta no és la història que volem compartir i construir, ni amb els i les lectores ni amb els i les autores.

Per tant, és amb ple coneixement de causa i, potser direu, amb molta ingenuïtat i inclús vanitat, que prenem la decisió de no comunicar més a través de Facebook, Twitter i similars, preferint alternatives lliures i descentralitzades, lluny de la tòxica publicitat algorítmica.

No estem desapareixent, estem recentralitzant la nostra informació al nostre web, podeu abonar-vos per RSS, també podeu subscriure-us al nostre butlletí de notícies. A més, ja som presents a la Fediverse: via Mastodon, Peertube i Diàspora.

Sigueu lliures d'elegir la manera de seguir les nostres notícies. Re-descentralitzem la web! Reapropiem-nos de les dades, reapropiem-nos dels cossos, reapropiem-nos del llenguatge!

Les Volté.e.s

It matters what matters we use to think other matters with; it matters what stories we tell to tell other stories with; it matters what knots knot knots, what thoughts think thoughts, what descriptions describe descriptions, what ties tie ties. It matters what stories make worlds, what worlds make stories

Donna Haraway – Staying with the Trouble : Making Kin in the Chthulucene

(Importa el que importa amb el que pensem altres assumptes; importen les històries que expliquem per explicar altres històries; importen els nusos que lliguen altres nusos, quins pensaments pensen els pensaments, quines descripcions descriuen les descripcions, quins llaços lliguen els llaços. Importa quines històries creen mons, quins mons creen històries». Donna Haraway - Staying with the Trouble : Making Kin in the Chthulucene)

Algunes suggerències per anar més lluny, i clicar d'enllaç a enllaç...

  • La pàgina web de La Quadrature du Net, a seguir per informar-se de l’actualitat

La Quadrature du Net

  • I la de Framasoft, sobre alternatives a les GAFAM

Framasoft