ScratchDay, PrimaveraCoop i Economia Justa

2017-05-08

Aquest cap de setmana ha estat mogudet… Dissabte al matí vam celebrar el segon ScratchEdMeetup; a la tarda, la segona Primavera Cooperativa; i diumenge, vam dedicar-lo a una jornada d’economies alternatives (moneda social i moneda justa).

ScratchDay

Com volen les setmanes! Fa res celebràvem el primer #ScratchEdMeetup català i demanàvem una xinxeta ;) Doncs, au, ja la tenim! Si ets profe, educador/a o formador/a i t’interessen les TIC’s-TAC’s, ens trobaràs a la pàgina que l’Scratch Education Barcelona.

La segona trobada la vam fer al Punt Multimèdia de La Casa del Mig i vam ser unes 30 personetes que vam celebrar l’ScratchDay. Si seguim així, al final, haurem de muntar el meetup al Palau Sant Jordi ;) Aquesta segona trobada va ser una mica diferent a l’anterior: a la primera part, vam exposar el “quidproquo” i vam crear grups d’interès; i després de l’esmorzar, vam passar a valorar el que s’havia parlat a cada grup.

Si bé hi va haver personetes que ja van venir a la primera trobada, n’hi havia moltes altres que venien per primera vegada. Per mapejar els interessos dels assistents, primer vam sortir a exposar què podíem oferir i què volíem aprendre. Com intuíem, hi havia inquietuds compartides, i després d’endreçar “l’oferta i la demanda”, que ens vam organitzar en tres grups.

Al primer, es va parlar de la comunió entre Scratch i Arduino; al segon, es va fer una introducció a Scratch per a profes de primària; i al tercer, al que jo estava, ens vam dedicar a filosofar sobre les TIC’s i les TAC’s. I estàvem d’acord en moltes coses: com posar la A a l’STEAM o l’afectació de l’educació tradicional en la motivació de les criatures en funció del gènere. Sort que estem canviant el blau i el rosa per l’Arc de Sant Martí, però encara queda molt per fer… Força Scratch, Snap! i tota la camarilla! ;)

Aquí el vídeo!

PrimaveraCoop

Després de la trobada de Scratch, vaig sortir pitant cap a la Màlaga, que hi havia la segona Primavera Cooperativa organitzada per l’Impuls de Sants, enguany amb el hashtag: #CulturaCooperativa.

Boníssimes les mandonguilles! I molt divertit el Trivial Cooperatiu. La Lleialtat i La Impossible ens vam sumar al grup de les Entramades i vam actuar amb molta dignitat! La sorpresa del dia: el gran paper de “Poble Sec Mola Més”! ;) Ara, la prova de dibuixar Can Batlló des de l’aire va ser injusta: clar estava que la guanyarien els Repollos!!! :)

A més de gaudir una mica de la Primavera, vaig poder deixar uns cartellets per la propera setmana, que a la mateixa plaça, -a més de celebrar l’aniversari de Can Vies-, es donarà la benvinguda al retroprojecte de La Lleialtat Santsenca. I dic retroprojecte perquè partim d’allò vell per generar allò nou, diguem. Entitats i veïnes de Sants, no hi falteu!

Jornades post-capitalistes

Altres Economies

Tinc l’obsessió de sortir de l’euro, i sembla ser que no sóc l’única :) Economia és gestió de recursos (no diners) i ja no cal que et vingui cap senyor amb corbata a dir-te el que pots o no pots fer amb els teus propis recursos. La gràcia és que tots i totes tinguem un paper actiu perquè la tecnologia ja hi és (i funciona). I això és el que ens disposem a demostrar.

BBVA i Santander, entre altres depredadors, fa dies que experimenten amb la Blockchain, però afortunadament van tard. La implementació d’aquests nous serveis que fabriquen per canviar-ho tot sense canviar res serà lenta: uns cinc anys, sembla ser. I això, ens hauria de donar avantatge.

Avui mateix, ja pots fer saltar pels aires tot el sistema bancari mundial sense ni despentinar-te. I a més, col·laborant en una economia real, social i solidària. Sigues el teu propi banc!!! (però pren consciència primer del consum combatiu!).

En fi, tot el rotllo per dir que diumenge vam celebrar una “Jornada postcapitalista i cooperativa” a L’Experimental. Gràcies a les personetes de L’Experimental per acollir-nos! Espatarrant la paella de verduris i el chutney de cigrons amb melmelada de pruna! :) Ara, hem de millorar el sistema de comunicació: qui s’apunta a aprendre Esperanto? :)