Joc amb Snap!: Arriba a la granja!

2017-04-21

Amb Scratch

Programamos va fer un joc de sumes que em va agradar molt: he canviat el pingüí per un horterilla i he afegit un tractor i una granja ;)

M’agraden molt els projectes de Programamos: en saben molt i fan una gran feina de divulgació de la programació com a eina educativa, creació de materials didàctics… Al seu blog podem trobar un munt de videotutorials que expliquen molt rebé com fer diversos projectes amb Scratch.

Me n’agraden molts i encara m’agrada més adaptar-los! Aquí en va un:

Trabajando las matemáticas con Scratch

Amb Snap!

Jo l’he fet amb Snap! i li he afegit una mica d’storytelling, hehe. L’horterilla s’ha quedat sense benzina i no pot arribar a la seva granja. Si es responen bé les sumes, el fem avançar amb el tractor cap a la granja; si es responen malament, es retrocedeix (he estat benevolent i faig retrocedir menys del que avança).

A dins del joc hi ha tots els crèdits (a l’escenari). Entra al projecte per veure els blocs i comentaris!

Projecte "Arriba a la granja!" a Snap!

Caràtula del projecte Arriba a la granja!

Idea

La idea del joc és un aiguabarreig: d’una banda, el projecte original de Programamos; i de l’altra, d’uns alumnes que em comentaven un joc sobre un cotxet que avançava i retrocedia en un joc de multiplicacions. I com jo de cotxes ja en veig massa, he pensat posar un tractor. Així reciclo “l’horterilla” que havia fet pels jocs de l’hortet.

En un dels coles on faig programació i robòtica educatives, vaig comentar-els-hi als alumnes si volien fer un joc per a nens i nenes de cursos inferiors. Ells aprenen a programar un joc i altres alumnes es diverteixen jugant-hi. A més, amb altres classes, podem programar un cotxet perquè es mogui en un escenari real ;)

Bloc “label of size”

Aquest bloc, de moment, no existeix a Scratch. El vam comentar amb els profes de secundària al ScratchEd Meetup. És un bloc avançat que no apareix per defecte. Per aconseguir-lo, hem d’anar a la icona de l’arxiu del menú i clicar a “importar eines”.

Actualització 8 abril 2022: veig que al nou Scratch aquest bloc segueix sense ser-hi. De fet, han amagat la paleta del llapis. Però a Snap! ara aquest bloc ja s'inclou a la paleta. I en català es diu "Escriu [] de mida ()".