Primer ScratchEd Meetup català

2017-04-21

Dissabte al matí vam celebrar la primera trobada de docents i formadors interessats en Scratch i els seus derivats, extensions i trastets diversos ;)

Scratch és un llenguatge de programació per blocs que trobo fascinant. A més, també és una comunitat online on hi ha milers d’infants i adults que hal·lucinem (sí, amb “h”, com ha de ser!) amb tot el que es pot fer. Ara bé, com no vull flash a la meva màquina, tinc la 1.4, que per robòtica trobo que va millor però no tinc vectors ni clons… (a la 2.0, per exemple, no hi ha “xivato” pels sensors i te l’has de fabricar… I jo tinc alguns alumnes experts en xivatos).

Si bé la gran majoria de docents i formadors interessants en aquests temes que van venir eren de primària, alguns, de secundària, trobaven que Scratch es quedava petit. I coneixien Snap!, que és una adaptació d’Scratch que permet una programació més complexa.

Com la trobada té una primera part més recollida, per interessos, vam decidir fer dos grups: un per primària (més nombrós) i un per secundària. Després d’esmorzar, vam retrobar-nos tots per parlar, espontàniament, d’allò que sabíem o recomanàvem: en Joan va parlar de Beetle Blocks i de Makey Makey; en Pau, de ScratchX; en Pep, de Mblock; i jo, de Turtle Stitch.

Per posar la cirereta, les personetes del BdnLab ens van fer una visiteta per l’espai. La idea i la gestió és d’una família que es reinventa: es dedicaven a temes d’impressió en paper i han reconvertit un espai privat en un de públic per tal compartir recursos amb el veïnat, les escoles, etc. Genial idea, trobo!

Aquí el vídeo!