Joc amb Snap!: Hortet en lluita!

2017-03-21

Projectes amb Snap!

He acabat un joc que he fet a contra-rellotge: juga a salvar l’hortet. Rega les verduretes per fer-les créixer mentre el voltor les fa minvar… Si el trobes una mica desesperant, ja hauria de ser això… Desespera per obrir-se (que pesa una mica tota la gràfica…però és tot vector i queda net i polit: valdrà la pena l’espera.

Ara, que el joc també trobo que desespera una mica per la mecànica (que ja he procurat una variable que no et deixar regar més d’una verdura a l’hora… i vas de cul intentant regar-les totes però sempre hi ha algun maleït euro que les toca i les fa minvar. I vinga amunt i avall…)

Un dels meus alumnes, l’Arnau, em comentava que li hagués agradat que es poguessin “neutralitzar els euros”. I com el que més m’agrada del joc (spoiler) és quan l’horterilla li tira la regadora al voltor i explota, doncs he fet un nou joc on el voltor fa el mateix: cagar euros i fer petites les verduretes, però l’horterilla, enlloc de desesperar-se regant, pot fer créixer les verduretes al mateix temps que es desfoga. En aquesta seqüela, l’horterilla pot:

  1. Tirar la regadora al voltor (i encertar) per fer créixer les verduretes
  2. Protegir les verduretes amb la regadora (que ara neutralitza els euros)
  3. A més, he posat un compte enrere: només tens un minut per recuperar l’hortet!

En fi, aquí els meus bits combatius: aviam si salvem l’hortet!

Projecte "Hortet en lluita 2" a Snap!

Caràtula del projecte Hortet en lluita

Historieta de l'hortet

Diumenge m’assabentava d’una terrible notícia: després de mesos de negociacions i confiats en que tot anava com una seda, una jugada inesperada posa a l’Hortet de La Farga, de nou, en perill. I aquest cop és definitiu!

Sembla que l’Ajuntament “s’ha despistat” (redactant plans d’acció comunitària, potser…) Porto un cabreig… En fi, que els voltors ataquen de nou i tenim tot l’hort florit: mireu i admireu la flor de la ruca (rúcula) i la del maduixot… Les fotos són de fa dos dies: del diumenge 19 de març del 2017.

Collage hortet 1

A l’hortet hi porto l’orgànic, planto cosetes de temporada, peto la xerrada, fem el vermut, cine a la fresca… M’agrada molt anar a l’hortet i se’m trenca el cor només de pensar que pugui desaparèixer en només 15 dies.

Però si ens han florit els enciams! I ara vindran pèsols! I tal com comentàvem la notícia, diumenge mateix plantàvem uns alls (en plan l’arbre del Luther King però a la santsenca).

If I knew that tomorrow the world would go to pieces, I would still plant my apple tree. Martin Luther King

Tenim un julivert que enamora, api per donar i regalar, i els pebrotets picants revifen! Entre tant gegant de ciment, l’hortet és un paradís urbà. I als barris volem flors, no voltors.

Collage hortet 2

La cosa és urgent: sembla que si l’Ajuntament no actua, ens poden desallotjar en 15 dies. Veïnes, entitats, horterilles en general, ajudeu-nos a salvar l’hortet! #PerAmorAlHort, gràcies :)

Actualització del 28 de març de 2017

Sembla que es pot negociar fins al 21 d’abril. El blog de l’hortet està actualitzat amb l’article de La Directa.

Actualització del 30 de març de 2017

Quina angoixa l’hortet… i encara no en sé res… A més, m’he adonat que passa alguna cosa estranya al joc: en pantalla gran, si cliques per regar la pastanaga, sembla que regui el calçot… Però si jugues en pantalla minimitzada, rega bé la pastanaga. En fi, que no deu ser cosa meva i he consultat als devs ;)

Actualització juliol 2019

Al final, vam salvar l’Hortet. Visca!