TurtleStitch: brodar el que programem

2017-01-24

TurtleStitch és un programa fascinant! Permet brodar tot allò que dissenyes programant amb llenguatge visual. El software és una adaptació de Snap! i permet convertir els nostres projectes a formats llegibles per les màquines de cosir i brodar!

Web de TurtleStitch

Vaig descobrir aquest software a la trobada anual de Scratch que es va celebrar l’agost passat, #ScratchMIT2016. Jo hi vaig ser virtualment, diguem, i em va fascinar molt TurtleStitch. Però… d’on treia jo una màquina de cosir?

Doncs resulta que a la trobada "Créixer amb codi i Robots" que vam fer al desembre a la Fàbrica del Sol, vaig saber que tenien un maquinot infrautilitzat. Em van dir que el podia fer servir, així que, en una mena “d’arrebato”, ahir vaig importar alguns projectes de Snap! a Turtle Stitch i els vaig contactar perquè me la deixin ;)

Trobada Créixer amb codi i Robots a PuntTic

Si tens un projecte de Snap! el pots exportar (desar al teu ordinador) i després importar-lo (obrir-lo des del teu ordinador) des de TurtleStitch. Mireu els que he posat a la meva galeria! Hi ha un gat, una espiral, una esquiral, flors, un rusc, un paisatge geomètric, un “atrapasueños”, i Chimos! Us enrecordeu dels Chimos? Als Estats Units es veu que encara existeixen: es diuen “Lifesavers”. Fa mil anys que no en menjo però, per a mi, tenen gust de cinema d’infància. Envieu-me’n un paquet! :)

Tinc moltes ganes d’anar a la Fàbrica del Sol a trastejar la maquineta. Aviam què surt perquè el format que suporta (.DST) està en fase experimental a TurtleStitch. Si us agrada el joguet, us podeu fer un compte i decorar la vostra galeria. I si teniu dubtes o voleu donar o feedback, hi ha una llista de correu.

Està clar que estem a l’era de la hiperpersonalització! Aquí deixo els meus “pinitos”: