Acudits binaris amb Snap!: Techno-Joke, Binary Code

2016-09-19

En principi, només volia explicar un acudit, però com em complico molt l’existència, he acabat programant l’acudit i, si no s’entén, hi ha una explicació sobre com funciona el sistema binari. Després de l’explicació (que també conté exercicis) es torna a visualitzar l’acudit.

Si s’entén, el ninotet-master ens proposarà descodificar un missatge en sistema binari. I si el descodifiquem, ens explicarà un altre acudit d’humor binari.

Projecte "Techno-Joke: Binary Code" a Snap!

Caràtula del projecte Techno-Joke: Binary Code

Crèdits i propostes

Els ninotets els he dibuixat jo, que m’ho passo pipa. Haig de fer un projecte per dissenyar el teu propi avatar. La idea seria que, un cop creat el ninotet, es pogués descarregar al dispositiu en vector o .png.

De moment, ni idea com fer-ho amb Snap! (només és una idea) però segur que es pot, com es pot fer amb App Inventor 2. La idea no és original: hi ha una pila d’apps per crear-te el teu avatar. Ara bé, la gràcia seria fer servir als meus projectes avatars d’altres personetes o posar-los tots a algun lloc des d’on la gent els pogués afegir als seus projectes…

De fet, he pensat que, així com Cartoon Network col·labora amb Scratch… Per què no col·labora un Freepik amb Snap!? Jo de negocis no en sé i no tinc comissió enlloc, però la galeria d’Snap! és massa bàsica, trobo… Una col·laboració en aquest sentit estaria bé….

Els globus de text són de Freepik, que són molt monos… I ara ve una proposta de millora per Snap!: no es pot fer un editor de globus de text? Clar que primer s’hauria de millorar l’entorn de l’editor gràfic, que no és gens lluït si el comparem amb el d’Scratch… Per mi, Snap! és infinitament més complet que Scratch en gairebé tot, menys (de moment) la comunitat i l’editor gràfic… Ara, els globus de text són igual de lletjos als dos programes, hehe :)

No seria mega-ultra-genial tenir un editor de globus de text? Si, fins i tot, he dissenyat un prototip d’editor de globus de text basat en l’editor actual d’Snap! (el tinc dibuixat en paper: el plasmo en bits i el pujo). Es podrien generar vectors amb tipografies diferents a la predeterminada… Si es puja .png o .jpg les imatges es veuen pixel·lades però en vector es veuen genials! Ara bé, si el vector té alguna cosa escrita, si el pc que obri el projecte no té aquella tipografia, se’n posarà una altra per defecte, que és superlletja… I és per això que pujo tot en .png i no es veu tant bé com voldria… O es veu la lletra o es veu el dibuix: no puc triar…

Potser l’editor de globus de text és una flipada, vale, però no es pot fer alguna cosa amb les tipografies?

Com a cosa no resolta del projecte és que he intentat connectar l’app amb una entrada del blog però no he pogut, i és per això que hi ha uns blocs desperdigats pel projecte, al personatge del master. Ni idea de com funciona el bloc de l’http… Mica en mica. Ara, és el primer projecte que faig en molt de temps que no té variables-sucedani, és a dir, variables afegides amb els blocs taronges. Les variables que faig servir al projecte es valen de les variables-naturals que generen els canvis de vestit del personatge “master”.

Actualització: He afegit la caràtula el 8 de desembre de 2016. Dir de pas que estaria bé un botó de “tirar enrere les explicacions” al projecte però, de moment, es queda així. El que he canviat una mica és amagar els números d’algunes imatges: va jugar un amic i em va dir que confonia, així que ho he amagat una mica “xapuceru”, afegint un objecte que ho tapa. Per fer-ho bé, haig de retocar les imatges i ara no em veig amb cor.

Detecto que, als crèdits, m’he deixat d’agrair molt efusivament a la iniciativa Computer Science Unplugged, d’on he tret la idea de les targetes amb els números. Mil gràcies per tots els anys que no estaven esponsoritzats per M$ i Gthings… Fi de l’actualització.