Joc amb Snap!: Música i sèries tv

2016-06-05

Quina ilu! Les ganes que tenia digitalitzar alguns jocs: aquí el primer sobre música i sèries de la tele. Aviso que és difícil… i molt… Només per frikis de sèries TV ;)

Fa un temps, vaig crear un joc senzill de cine basat en preguntes, imatges i àudios de pelis. La cosa és que, un amic meu, es va inspirar del joc i va crear el seu propi: aquest que presento de música i sèries TV. I confesso que, quan me’l va fer, em vaig frustrar una mica perquè no en vaig encertar moltes…

Joc de música i sèries TV amb Snap!

caratula 1 joc música i tv

Com jo n’hi havia fet un i ell a mi també, vam engegar-ne un conjuntament sobre cinema de ciència ficció. La nomenclatura és similar a tots i són petites proves que donen puntuació. Tot i que es pot jugar individualment, sempre és millor jugar en petits grups de dues o tres persones.

Fins ara, només es podia jugar de forma analògica (amb papers i vídeos), que mola molt, però sempre mola més que es pugui jugar de moltes maneres: visca el transmèdia ;) Gràcies a Snap! ara també podem jugar via web o mòbil :)

El primer

El primer que vaig fer és de cine-miscel·lània i força assequible per a tothom, trobo. Hi ha una primera prova de directors, on tens a 9 dires que has de reconèixer; n’hi ha una segona de bandes sonores, on has d’endevinar-les; la tercera prova és de frases de cine, on has de reconèixer la peli on es diu la frase; i, per últim, la quarta prova, consisteix en fotogrames de pel·lícules a reconèixer. Del que estic més orgullosa del joc és de les solucions.

Juga al joc de cine miscel·lània!

Per fer-les, vaig muntar un vídeo, de manera que pots anar corregint al final tot mirant el vídeo. Intentaré muntar-lo amb Snap! que serà un bon exercici d’àudiovisuals programades ;) L’únic problema del vídeo és que, com conté les solucions, no el puc publicar en obert perquè esguerraria el joc. I potser el muntatge no té res de l’altre món però és que les cançons són molt xules: parlen totes de cinema :) Aquest serà, molt probablement, el proper minijoc que faci amb Snap!

El de música i sèries TV del Xavi és bastant difícil. Així que, si algú es queixa que no arriba als >30 punts que he programat per obtenir totes les respostes de les preguntes, que m’ho digui i baixo la puntuació una miqueta ;) El joc pesa gairebé 7Mb (6872 Kb) i no sé si és el meu ordinador o què però, de vegades, va una miqueta lent.

Espero que us funcioni tot. De vegades, i encara no sé perquè, algunes imatges de la primera prova no apareixen. Potser sóc jo… En fi, que si us passa, torneu a clicar la bandera verda de nou, que és l’única solució que tinc…

caratula 2 joc música i tv

Per cert, abans de programar-lo amb Scratch, ho havia intentat fer amb App Inventor 2… Però és no m’acabo de sentir còmode amb aquest software… Ho vaig deixar uns mesos i, quan vaig tornar, no entenia res del que havia fet… I em vaig frustrar molt perquè m’havia passat hores dissenyant mandangues… En fi, ja està reciclat, hehe.

Crèdits

Ahh! Els crèdits!!! La tele i la clau de sol són de domini públic.

Les músiques i les imatges de les sèries pertanyen a qui pertanyin, hehe. I com el servidor és de la Universitat de Berkeley, si reclamen drets d’autor: adéu joc… Els sons, més o menys, en ordre d’aparició:

D’aquí, el petó.

Alguns vénen de Freesound, com l’Start i el Game Over o el so correcte o el so d’incorrecte o el tadá final.

Arrrgghh! No trobo el so del “Crowd saying Ooh”… Si el localitzo, actualitzo.

Per cert, el color groc de fons del joc no és casual… Volia fer un repte final però se’m complicava la cosa i no tinc massa temps. Aviam, pregunta: qui em sabria dir a quina sèrie pertany aquest color groc en particular? ;)