Omet navegació

Sobre el cicle

Continguts

Aquest cicle de Comunicació digital i tecnologies convivencials proposa un nou paradigma comunicatiu alineat amb la cultura lliure. Quatre de les cinc sessions formatives es dediquen al curs de Comunicació digital ètica i a la darrera sessió es presenten dues eines d'autodiagnosi: l'Observatori de presència digital i Deu afirmacions de cultura lliure.

Reflexionar

Reflexionarem sobre el context digital des de la creació d'Internet fins la centralització web en multinacionals. A més, coneixerem el programari lliure i les seves llibertats per poder diferenciar entre eines del capitalisme cognitiu i eines comunitàries.

Crear

Coneixerem eines de creació digital i tractarem la diversitat des del llenguatge, la representació gràfica i l'accessibilitat web. Tot allò que creem parla de nosaltres! Per això és important com es fan les coses, amb quines eines, sota quins valors, etc.

Llicenciar

Aprendrem sobre les llicències de contingut, especialment sobre les Creative Commons. Posar certes llicències a les nostres creacions és un acte realment revolucionari perquè substituïm la cultura del permís (Copyright) per una cultura de la reciprocitat (Copyleft).

Difondre

Ens aproparem a la Fedivers o Federació de mitjans socials lliures per aprendre sobre la descentralització web i les innombrables avantatges de la interoperabilitat fediversal. A més, descobrirem senzilles pràctiques per neutralitzar les GAFAM sense ni despentinar-se ;)

Analitzar

A partir d'alguns exemples, analitzarem la presència digital d'alguns projectes. Enlloc d'observar criteris quantitatius, pararem atenció a criteris qualitatius en base a la cultura lliure, la sobirania tecnològica i a l'ètica digital.

Llicencia i reús

Cicle Tec © 2022 per Rita Barrachina sota llicència CC BY-SA

Creat amb eXeLearning https://exelearning.net

Codi font: https://gamifi.cat/apren/cicle-tec.elp

Més informació

Aquest cicle es va dur a terme durant el novembre de 2022 al Canòdrom de Barcelona.

Entrada del Cicle a Gamifica't